Przejdź na skróty do treści. | Przejdź do nawigacji

Ochrona danych osobowych i cookies

I. KTO JEST ADMINISTRATOREM TWOICH DANYCH OSOBOWYCH I JAKICH POJĘĆ UŻYWAMY W POLITYCE PRYWATNOŚCI?

  1. Niniejsza Polityka Prywatności (dalej „Polityka Prywatności”) informuje o sposobach ochrony danych osobowych Użytkowników serwisu znajdującego się pod adresem elektronicznym https://www.ulmaconstruction.pl/pl zwanego dalej „Serwisem”.
  2. Osoba korzystająca z serwisu jest dalej określana „Użytkownikiem”.
  3. Administratorem danych osobowych Użytkowników Strony www jest spółka ULMA Construccion Polska S.A. z siedzibą w miejsc. Koszajec, adres: Koszajec 50, 05-840 Brwinów, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000055818, posiadająca nr NIP: 5270203299, REGON: 011201520, której kapitał zakładowy w całości wpłacony wynosi: 10 511 264,00 PLN  (dalej także jako: „Spółka”).
  4. Zawartość stron Serwisu stanowi własność Administratora i jest prawnie chroniona.
  5. Administrator oświadcza, że strony Serwisu są wolne od treści naruszających prawa osób trzecich lub obowiązujące przepisy prawa, a w szczególności od treści zawierające informacje, które powodują lub stanowią zagrożenie prywatności lub bezpieczeństwa jakichkolwiek osób, zawierają informacje promujące nielegalne działania bądź zachowania, które są obraźliwe, stanowią groźbę, są nieprzyzwoite, zniesławiające lub oszczercze, wzbudzających rasizm, prześladowanie z przyczyn etnicznych, kulturowych bądź religijnych, promujących lub sprzyjających działaniom przestępczym, naruszających prawa osób trzecich, w tym prawa własności intelektualnej lub stanowiące inną formę naruszenia dóbr prawnie chronionych.

II. W JAKIM CELU ZBIERAMY TWOJE DANE?

  1. Przetwarzamy dane osobowe Użytkowników w celu i zakresie niezbędnym dla korzystania przez nich z Serwisu, a także:
    1. W przypadku zapisu do newslettera „News Polska” w celu: wysyłki newslettera. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych jest dobrowolnie wyrażona zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO)
    2. W przypadku skorzystania z Formularza Kontaktowego i wysyłki zapytania w celu: udzielenia odpowiedzi na pytanie. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes Administratora, polegający na obsłudze korespondencji (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) a także dobrowolnie wyrażona przez Ciebie zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO).
    3. W przypadku skorzystania z Formularza „Wyślij swoje cv” w celu wzięcia udziału w rekrutacji. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych jest dobrowolnie wyrażona zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO).

2. Przetwarzamy Twoje dane osobowe w celach wskazanych w pkt. 1:

    1. Opierając się na zgodzie na przetwarzanie danych osobowych udzielonej w systemie lub poprzez wypełnienie formularza kontaktowego „wyślij zapytanie”, newsletter „News Polska” oraz rekrutacyjnego.
    2. Ponieważ jest niezbędne do realizacji obowiązku prawnego, który na nas ciąży,
    3. Ponieważ przetwarzanie jest niezbędne do realizacji naszych wyżej wymienionych celów, wynikających z prawnie uzasadnionych interesów takich jak: odpowiednie funkcjonowanie serwisu oraz obsługa korespondencji.

3. Zgoda wyrażona przez Ciebie jest dobrowolna i możesz ją w każdym momencie cofnąć. Jednocześnie informujemy, iż cofnięcie zgody na przetwarzanie danych osobowych nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

4. Twoje dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym poprzez profilowanie.  

III. JAKIE MASZ PRAWA W ZWIĄZKU Z PRZETWARZANIEM TWOICH DANYCH OSOBOWYCH?

  1. W każdym czasie przysługuje Ci prawo do:
    1. Żądania: uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, ograniczenia ich przetwarzania lub ich usunięcia, a także prawo do ich przenoszenia,
    2. Żądania otrzymania informacji jakie Twoje dane osobowe są przetwarzane, w tym: w jakim celu są przetwarzane, kategorie danych, jakie są przetwarzane, okres przechowywania, z jakiego źródła pochodzą, zakresie i w jaki sposób są przetwarzane, a także jakim podmiotom są udostępniane, 
    3. Wniesienia sprzeciwu, jeśli podstawą prawną do przetwarzania danych osobowych jest nasz prawnie uzasadniony interes, 
    4. Cofnięcia zgody, jeśli na jej podstawie odbywa się przetwarzanie Twoich danych osobowych,
  2. Wniesienia skargi do Organu Nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 
  3. Wnioski dotyczące realizacji praw wymienionych w ust. 1 powyżej prosimy zgłaszać w formie elektronicznej na adres: rodo@ulmaconstruction.pl
  4. Zastrzegamy sobie prawo do odmowy usunięcia Twoich danych osobowych, jeżeli ich zachowanie jest niezbędne w celu realizacji roszczeń lub jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa.

IV. KTO MA DOSTĘP DO TWOICH DANYCH OSOBOWYCH?

    1. Do danych osobowych, które zbieramy mają bezpośredni dostęp nasi upoważnieni pracownicy lub współpracownicy oraz uprawnione osoby zajmujące się obsługą Serwisu, którym zostały udzielone stosowne upoważnienia. Twoje dane osobowe mogą być przekazywane innym odbiorcom, tj. podmiotom z nami współpracującymi, podmiotom wspierającym nas w codziennej działalności, świadczącym usługi administracyjne, marketingowe, informatyczne.
    2. Twoje dane osobowe mogą być udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, a w szczególności właściwym organom wymiaru sprawiedliwości.
    3. Nie zamierzamy przekazywać żadnych danych osobowych do państwa trzeciego. 

    V. JAK DŁUGO PRZECHOWUJEMY TWOJE DANE OSOBOWE?

    1. Twoje dane osobowe będą przechowywane przez okres:
      1. W przypadku subskrypcji newslettera „News Polska”  do czasu wycofania zgody.
      2. W przypadku skorzystania z Formularza Kontaktowego i wysyłki zapytania do czasu niezbędnego do udzielenia odpowiedzi na pytanie.
      3. W przypadku skorzystania z Formularza „Wyślij swoje cv” przez pół roku od momentu otrzymania cv.

     VI. POLITYKA COOKIES

    Czym są pliki cookies i do czego używamy ich na naszej stronie?

    Niniejsza Strona www korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb Użytkownika. Poniżej podano szczegółowe informacje o tym, czym są pliki cookies, z jakich typów plików cookies korzystamy, jak można wyłączyć ich obsługę w przeglądarce i jak powstrzymać osoby trzecie od instalowania plików Cookies na Twoim urządzeniu.

    Pliki cookies instalowane są przez strony www i aplikacje, z których korzystasz w twojej przeglądarce lub urządzeniu (komputerze, smartfonie, tablecie lub telewizorze z dostępem do Internetu), kiedy przeglądasz strony www lub korzystasz z tej aplikacji. Wykorzystywane są do przechowywania informacji o Twojej wizycie. Strona www spółki ULMA Construccion Polska S.A. korzysta z plików cookie do:

    • zapewniania poprawnego działania Strony.
    • przechowywania twoich preferencji, takich jak wybrany język czy rozmiar czcionki.
    • poznania twojej interakcji w zakresie zawartości Strony www.
    • zbierania anonimowych informacji statystycznych, takich jak informacje o tym, które elementy Strony www odwiedziłeś i ile czasu spędziłeś na ich przeglądaniu.

    Pliki cookies pomagają nam optymalizować przeglądanie naszej Strony www poprzez przystosowywanie oferowanych przez nas informacji i usług do twoich zainteresowań. Dzięki temu jesteśmy w stanie optymalizować przeglądanie naszej Strony za każdym razem, gdy nas odwiedzasz. Strona www spółki ULMA Construccion Polska S.A. korzysta z plików cookies w celu maksymalnego optymalizowania jej działania, dostosowywania do twoich potrzeb i ułatwiania przeglądania.

    Pliki cookies powiązane są z anonimowym użytkownikiem i jego komputerem lub urządzeniem. Nie służą do gromadzenia danych osobowych. Możesz w dowolnym momencie wejść w ustawienia swojej przeglądarki i zmienić i/lub zablokować instalację plików cookies przesyłanych przez ULMA Construccion Polska S.A. bez konieczności utraty dostępu do zawartości Strony www. Może to jednak mieć wpływ na jakość usług.

    Czemu są one ważne?

    • Pliki cookies rozróżnia się ze względu na to, kto zarządza urządzeniami lub domeną, z których wysyłane są pliki cookies i gdzie przetwarzane są zebrane dane:
    • Korzysta się z nich w celu ustawienia poziomów ochrony i bezpieczeństwa a tym samym zapobiegania lub utrudniania dokonywania ataków cybernetycznych na stronę internetową lub jej użytkowników.
    • Pomagają administratorom serwerów www w zdobywaniu informacji statystycznych zbieranych przez pliki cookies i w związku z tym w poprawianiu jakości świadczenia usług.

    Z jakich rodzajów plików cookies korzystamy na Stronie ULMA Construccion Polska S.A.?

    Pliki cookies rozróżnia się ze względu na to, kto zarządza urządzeniami lub domeną, z których wysyłane są pliki cookies i gdzie przetwarzane są zebrane dane:

    • Własne pliki cookies przesyłane są do twojego komputera i zarządzane wyłącznie przez ULMA Construccion Polska S.A. w celu poprawy działania Strony www (na przykład przy oglądaniu filmów wideo hostowanych na innej stronie www). Dane, które z nich zbieramy, wykorzystywane są do poprawy jakości naszych usług i twoich doświadczeń jako użytkownika korzystającego ze Strony www.
    • Zewnętrzne pliki cookies tworzone są przez domenę inną niż nasza Strona www. Nie mamy dostępu do danych zapisywanych w plikach cookie innych stron www podczas ich przeglądania.

    W zależności od tego, jak długo pozostają na komputerze użytkownika, pliki cookies można podzielić na:

    • Sesyjne pliki cookies: wygasające gdy Użytkownik opuści Stronę www lub zamknie przeglądarkę. Ten typ plików cookies stosowany jest do zbierania i przechowywania danych podczas odwiedzin użytkownika na Stronie www. 
    • Stałe pliki cookies: Stale pliki cookies wygasają, gdy wykonały one swoje zadanie lub gdy zostaną usunięte ręcznie. Ten typ plików cookie pozostaje na urządzeniu Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

    Niektóre z usług spółki ULMA Construccion Polska S.A. korzystają z łączy do portali społecznościowych, takich jak Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, itp.
    Korzystając z serwisu społecznościowego wyrażasz zgodę na przechowywanie przez portal społecznościowy stałego pliku cookie.
    Ten plik cookie pamięta twój numer ID, co przyśpiesza uzyskanie dostępu przy kolejnych wizytach. Możesz skasować ten plik cookie i usunąć wszelkie uprawnienia dostępu do ULMA Construccion Polska S.A. w ustawieniach prywatności konkretnego portalu społecznościowego.

    Szczegółowe informacje o plikach cookie stosowanych na Stronie www.ulmaconstruction.pl

    NazwaDostawcaRodzajCzy usunięcie pliku uniemożliwi korzystanie ze strony www?
    _utma Google Analytics Własny/Stały Nie
    _utmb Google Analytics Własny/Stały Nie
    _utmc Google Analytics Własny/Sesyjny Nie
    _utmz Google Analytics Własny/Stały Nie
    ASP.NET_SessionId ULMA Construction (Plone) Własny/Sesyjny Nie
    1P_JAR Google Google/stały Nie
    AID Google Google/stały Nie
    APISID Google Google/stały Nie
    CONSENT Google Google/stały Nie
    HSID Google Google/stały Nie
    NID Google Google/stały Nie
    OGPC Google Google/stały Nie
    OTZ Google Google/stały Nie
    S Google Google/ sesyjny Nie
    SAPISID Google Google/stały Nie
    SID Google Google/stały Nie
    SIDCC Google Google/stały Nie
    SSID Google Google/stały Nie
    _ga Google Własny/Stały Nie
    _gat Google Własny/Sesyjny Nie
    _gid Google Własny/Stały Nie

    Opis plików cookie dla domeny www.ulmaconstruction.pl

    Nazwa dostawcyOpis
    Google

    Pliki cookie Google generują anonimowy numer ID użytkownika, który wykorzystywany jest do obliczania, ile razy użytkownik odwiedził Stronę www, kiedy odbyła się jego pierwsza i ostatnia wizyta, jak długo trwała wizyta, skąd użytkownik dotarł do Strony i z jakich słów kluczowych korzystał.

     

    Więcej informacji o zewnętrznych plikach cookie:

     

    https://policies.google.com/technologies/types?hl=pL

     

    W jaki sposób mogę kontrolować ustawienia plików cookies?

    Przeglądając naszą Stronę www wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies zgodnie z warunkami zawartymi w niniejszej Polityce plików cookies. Aby zagwarantować, że użytkownik jest dobrze poinformowany o polityce plików cookies, ULMA Construccion Polska S.A. udostępnia ją na Stronie www bez rezygnacji z prawa użytkownika do blokowania, kasowania i odmowy korzystania z plików cookies w dowolnym momencie.

    Wykorzystujemy funkcję remarketingu Google AdWords, dzięki czemu wyświetlamy reklamy naszej firmy w sieci reklamowej Google na podstawie twojego zachowania na stronie – odwiedzania konkretnych podstron. Google wykorzystuje pliki cookie do wyświetlania reklam na podstawie odwiedzin użytkowników w naszej witrynie. Dopasowujemy również reklamy na podstawie kryteriów demograficznych i lokalizacji.

    Możesz zrezygnować z wyświetlania personalizowanych reklam Google w ustawieniach reklam pod tym adresem: https://adssettings.google.pl/authenticated

    W celach analitycznych wykorzystujemy również narzędzie Google Analytics, które za pośrednictwem plików cookies zbiera informacje o twoim zachowaniu na naszej stronie. Możesz usunąć swoje dane związane z plikami cookies z naszej bazy instalując dodatek do przeglądarki z tej strony: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

    Podkreślamy, że pliki cookies nie są niezbędne do korzystania z naszej Strony www i w związku z tym można je zablokować lub wyłączyć ich obsługę w ustawieniach przeglądarki. Większość przeglądarek ostrzega użytkowników o obecności plików cookie i możliwości automatycznego ich odrzucenia. Jeśli zostaną one odrzucone, użytkownicy w dalszym ciągu będą w stanie korzystać z naszej Strony www, ale możliwość korzystania z niektórych usług zostanie ograniczona i w związku z tym komfort użytkowania może być mniej zadowalający.

    Zgodnie z obowiązującymi przepisami ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. nr 171, poz. 1800 z późn. zm.) Użytkownik ma prawo zadecydowania w zakresie dostępu plików Cookies do swojego komputera poprzez ich uprzedni wybór w oknie swojej przeglądarki.

    Poniżej zamieszczono listę łączy dla najczęściej używanych przeglądarek i urządzeń, które zapewnią ci niezbędne informacje dotyczące zarządzania plikami cookies.

    Czy aktualizujemy naszą Politykę Plików Cookie?

    Polityka plików cookies naszej Strony www może być aktualizowana dlatego zalecamy jej lekturę za każdym razem, gdy odwiedzasz naszą Stronę www, gdyż dzięki temu będziesz wiedział, jak i dlaczego korzystamy z plików cookies.

    VII. W JAKI SPOSÓB MOŻESZ SIĘ Z NAMI SKONTAKTOWAĆ? 

    1. Wszelkie dodatkowe pytania związane z Polityką Prywatności prosimy kierować na nasz adres, o którym mowa w pkt. I lub na adres poczty elektronicznej: rodo@ulmaconstruction.pl

    VIII. ZMIANY NINIEJSZEJ POLITYKI PRYWATNOŚCI

    1. Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności, jeśli wymagać tego będą przepisy prawa lub zmiany wprowadzane w Serwisie. O stosownych zmianach oraz dacie ich wejścia w życie powiadomimy Użytkowników, w szczególności poprzez zamieszczenie komunikatu w Serwisie.
    2. Data określona poniżej jest datą obowiązywania Polityki Prywatności w ostatniej wersji.

    Data:     14.06.2018 r.